Bilete de avion Rhodos – Zboruri Rhodos - Paravion.ro

Bilete avion Rodos - Grecia

 • Plecare din:
 • Dus, Dus-Intors
 • Perioada calatorie
  Perioada de calatorie
  Ziua saptamanii
 • Durata , Numar escale
  Nopti la destinatie
  0 0
  Numar escale
 • Tipul zborului
city 8583
Vrei sa calatoresti la Rodos? Cauta acum, folosing formularul de mai sus, pentru a obtine cele mai bune tarife pentru perioada dorita de calatorie.

Bilete de avion Rhodos (Grecia)

Bilete de avion Rhodos (Grecia)
Rhodos e una dintre cele mai mari și vizitate insule grecești, fiind cunoscută pentru plajele, siturile arheologice și orașele medievale care se dezvoltă într-un ritm diferit de cel al lumii moderne. Turiștii interesați de tumultoasa viață de noapte grecească și de ofertele all-inclusive din resorturi aleg nordul insulei, în timp ce sudul insulei e preferat de cei care preferă plajele mai sălbatice și zonele mai puțin aglomerate.
Momente importante
 
Primele mărturii istorice datează din secolul 5 î.Hr, când s-au descoperit urmele unor vechi așezări, ulterior, orașul Rhodos a devenit una dintre cele mai importante așezări est-mediteranene. În secolul 14, orașul a fost cucerit de cavalerii Sf. Ioan din Ierusalim, iar în 1523 de otomani. La începutul secolului 20, Rhodos intră sub administrația Italiei și în 1948 insula revine Greciei.
 
Cea mai bună perioadă să vizitezi Rhodos
 
Sezonul turisit în Rhodos nu se încheie niciodată. Perioadele ideale pentru a planifica o vacanță aici sunt din aprilie până în noiembrie când temperaturile pornesc de la 20 ⁰C - 25 ⁰C și ajung la 35 ⁰C. Dacă vreți să evitați sezonul turistic puteți zbura spre Rhodos chiar la începutul sezonului turistic sau în extra-sezon.
 
Obiective și atracții turistice
 
Vizitați centrul vechi cu templele ridicate în cinstea lui Zeus, Atena și Apollo și plimbați-vă prin partea medievală a orașului cu  clădiri neoclasice de inspirație venețiană. Nu ratați nici zona istorică Lidos, unul dintre cele mai importante situri arheologice ale insulei. Urcați până la Acropolis, bucurați-vă de priveliște și de ruinele orașului Kamiros, care datează din secolul 5 î.Hr. Pentru cei care vor o oază de liniște, plaja de lângă Kamiros e alegerea perfectă. Puteți face o excursie în Valea fluturilor, Panaxia Quadripunctaria, care se strâng cu sutele lângă satele Kremastí, Paradísi sau Theológos. Partea sudică a insulei Rhodos e ideală pentru surf, iar orașele medievale și-au păstrat aerul vechi și tradițiile de sute de ani.
 
Restaurante și cluburi de noapte
 
În Grecia, orice experiență culinară este de neuitat. Dacă ajungeți în Rhodos încercați fructele sau peștele într-una dintre tavernele localnicilor, la Dinoris (40-60 euro/persoană) sau Mimakos (10-15 euro/persoană). Multe dintre ele sunt afaceri păstrate în familie de zeci de ani. Dacă vreți să luați cina într-un restaurant recunoscut în toată lumea pentru preparatele cu fructe de mare sau pește, puteți face o rezervare la Hatzikelis (Rhodos), dacă bugetul ultimelor zile de vacanță vă permite. Când vine vorba de cluburi de noapte, mergeți în zona Faliraki, veți găsi cele mai bune cluburi de pe insulă.
 
Cele mai bune plaje
 
În jurul orașului Rhodos sunt câteva plaje foarte accesibile, ca Afandou sau Tsambika. La 12 km de Rhodos e plaja Faliraki, cea mai cunoscută plajă de pe insula greacească, cu o lățime de 5 kilometri. Tot aici e unul dintre cele mai mari parcuri de distracție din Europa, cu un topogan de apă de 120 m. În estul insulei sunt zeci de plaje excelente, recomandăm Golful Sf. Paul, aproape de castelul din Lindos. În sudul insulei sunt plaje excelente pentru sporturile acvatice: Kiotari, Genadi, Lahania sau Prassonis.
 
Tips
 
Aventurați-vă pe potecile mai puțin umblate ale satelor sau munților din Rhodos. Dacă vă plac traseele alpine, atunci trebuie să urcați pe cel mai înalt munte de pe insulă, Ataviros. Ascensiunea vă va lua în jur de 6 ore.
 
Paravion.ro – rezervare pentru bilete avion Bucuresti - Rhodos, rezervare hotel si internet check-in zboruri Rhodos.
 

citeste mai mult