Bilete de avion Kos – Zboruri Kos - Paravion.ro

Bilete avion Kos - Grecia

 • Plecare din:
 • Dus, Dus-Intors
 • Perioada calatorie
  Perioada de calatorie
  Ziua saptamanii
 • Durata , Numar escale
  Nopti la destinatie
  0 0
  Numar escale
 • Tipul zborului
city 8566
Vrei sa calatoresti la Kos? Cauta acum, folosing formularul de mai sus, pentru a obtine cele mai bune tarife pentru perioada dorita de calatorie.

Bilete de avion Kos (Grecia)

Bilete de avion Kos (Grecia)
Kos e o insulă magică unde ruinele lumii antice se întâlnesc cu cafene și clădiri moderne. E o destinație ideală pentru vacanțe liniștite, departe de agitație, dacă vă aventurați pe o plajă pustie sau poate fi, dimpotrivă, o destinație perfectă pentru cei care vor să profite la maxim de nopțile grecești și să danseze până în zori pe plaje luminate.
Momente importante
 
Insula Kos are o suprafață de doar 40 km² și o populație de aproximativ 30.000 locuitori. Potrivit mitologiei grecești, Kos a fost insula lui Asclepius, zeul vindecării. În secolul 4 î.Hr. insula a intrat sub stăpânirea Atenei, iar ulterior a căzut sub conducerea imperiului lui Alexandru cel Mare. A fost pe rând colonie a Imperiului roman, apoi a navigatorilor venețieni. Din secolul 16 până în 1912 insula a fost sub ocupația Turciei, apoi a Italiei, Germaniei și Angliei. În 1948, Kos s-a alăturat Greciei.
 
Cea mai bună perioadă să vizitezi Kos
 
Bucurați-vă de clima mediteraneană din aprilie până în septembrie, perioada ideală pentru a vă programa vacanța de vară în Grecia. Temperaturile medii ajung până la 30 ⁰C în timpul zilei, 20 ⁰C în timpul nopții. Iernile sunt blânde și temperaturile nu scad aproape niciodată sub 0 ⁰C. Dacă vreți să evitați sezonul turistic aglomerat, lunile ideale pentru a rezerva un concendiu sunt mai și septembrie.
 
Obiective și atracții turistice
 
Sunt numeroase situri arheologice care datează din primele secole î.Hr: copacul lui Hippocrate, Castelul cavalerilor, străzile din Phyli sau Asklepion, școala de medicină întemeiată de Hippocrate, la doar 3 km de centrul orașului Kos. Dacă vreți să renuntați la mașini sau autobuze, în Kos pot fi închiriate biciclete cu câțiva euro pe oră cu care vă puteți plimba pe coastă. La 30 de minut de Kos, e pădurea de pini, Plaka, unde veți vedea broaște țestoase și păuni plimbându-se în voie. Sunt și locuri special amenajate pentru picnic. Luați cu voi un vin de la cramele Triantafyllopoulos și bucurați-vă de aromele băuturii locale cu o tradiție de mii de ani. Faceți o excursie cu barca până pe insula vulcanică Nisyros și explorați-o câteva ore. Drumul dus-întors vă ajunge în jur de 36 euro.
 
Restaurante și cluburi de noapte
 
Cele mai multe restaurante și cluburi de noapte le găsiți pe străzile Nafklirou și P. Blessa. Dintre mâncărurile tradiționale puteți încerca, în funcție de preferințe: salata cu creveți, carne de porc cu orez, o brânză iute cu vin, Krasotyri, și orice altă combinație de legume cu carne. Încercați restaurantul Platanos, în apropierea castelului din Kos, Otto e Mezzo, un restaurant italienesc excelent sau Faliron, cel mai vechi restaurant de pe insulă, deschis în 1934. Când se lasă seara, barurile de la stradă se umplu cu turiști care fac apoi turul cluburilor de noapte. Puteți alege clubul Heaven sau Kalua, cu două grădini imense, Aesolos sau Fashion Club.
 
Cele mai bune plaje
 
Kos are numeroase plaje de unde puteți alege. Plajele din oraș sunt destul de înguste, dar la doar cîțiva kilometri distanță puteți găsi locuri excelente pentru a vă bronza. Plaja Paradisului e foarte căutată de turiști și e, de obicei, destul de aglomerată. Una dintre cele mai accesibile plaje din Kos e Lambi, la doar 4 km de centrul orașului. Dacă vreți să stați la plajă într-un loc mai retras, alegeți plajele Selveri, Tingaki (excelentă pentru familiile cu copii, pentru că apa nu e foarte adâncă la țârm) sau Mastihari. 
 
Tips
 
Dacă sunteți adepții plimbărilor cu bicicleta și nu vreți să stați toată ziua la plajă, puteți explora satele și munții de pe insulă chiar și în extra-sezon.
 
Cea mai simpla si rapida metoda pentru a compara preturile pentru bilete de avion Bucuresti - Kos de la fiecare companie aeriana va este oferita de Paravion.ro
 

citeste mai mult