Bilete de avion Heraklion (Creta) – Zboruri Heraklion (Creta) - Paravion.ro

Bilete avion Heraklion (Creta) - Grecia

 • Plecare din:
 • Dus, Dus-Intors
 • Perioada calatorie
  Perioada de calatorie
  Ziua saptamanii
 • Durata , Numar escale
  Nopti la destinatie
  0 0
  Numar escale
 • Tipul zborului
city 8554
Vrei sa calatoresti la Heraklion (Creta)? Cauta acum, folosing formularul de mai sus, pentru a obtine cele mai bune tarife pentru perioada dorita de calatorie.

Bilete de avion Heraklion (Creta)

Bilete de avion Heraklion (Creta)
Localizat în mijlocul insulei Creta, Heraklion (sau Iraklio) este cel mai mare oraș de pe insulă și are aproximativ 150.000 locuitorii. Aeroportul și portul sunt mai tot timpul foarte aglomerate, în special în sezonul turistic. Pe insulă se poate zbura cu avionul din Atena sau direct din București sau se poate ajunge cu feribotul din Santorini, Atena sau Tessalonic.
Moment importante
 
În perioada minoică, în Heraklion erau câteva locuințe, astăzi sunt câteva sute de mii. În 961, orașul și insula Creta au căzut sub stăpânirea Imperiului bizantin pentru mai bine de două secole, iar în 1204 sub dominația  Republicii Veneția, apoi sub dominație otomană. În 1913, Creta revine Greciei.
 
Cea mai bună perioadă să vizitezi Heraklion
 
Clima e una specific mediteraneană, cu veri uscate și călduroase, și ierni blânde. Temperaturile medii în timpul verii ajung între 25-30 °C, iar iarna până la 10 ° C.
 
Obiective turistice
 
Centrul vechi al orașului e încă înconjurat de zidurile și bastioanele din perioada ocupației venețiene. Tot aici veți găsi și mormântul celebrului scriitor grec, Nikos Kazantzakis, cel care a scris romanul Zorba Grecul. Merită văzut Muzeul arheologic din Knossos cu urmele civilizației minoice. Palatul e la 5 km de centrul orașului Heraklion, iar intrarea e 6 euro. O alt atracție importantă, aproape de port, e Castelul venețian, Koules, un simbol al orașului. În Heraklion, puteți vizita și numeroase biserici tradiționale, printre care se numără Catedrala Mina, Biserica Sf. Petru sau Biserica Titus. Dintre muzee, merită văzute Muzeul arheologic și Muzeul de istorie, dar și Muzeul Nikos Kazantzakis. Alte activități populare în rândul turiștilor sunt călăritul pe malul apei sau cățăratul. În Heraklion sunt două aquaparcuri, Water City și Aqua Plus, unde vă puteți destinde în voie alături de familie. La câțiva kilometri de Heraklion e și cel mai mare acvariul din Marea Mediterană, Cretaquarium.
 
Restaurante și cluburi de noapte
 
Restaurantele și taverneledin Heraklion au prețuri destul de accesibile, iar masa pentru două persoane vă ajunge undeva în jur de 20 euro. Pentru o cină romantică vă recomandăm Restaurantul Veneto cu vedere spre Castelul venețian. Dacă vreți să serviți pește sau fructe de mare în apropierea portului e Heraklion Sailing Club. Pentru mâncarea cu specific tradițional cretan recomandăm Agora.
Heraklion e plin de cluburi de noapte care se întrec în ritmuri și experiențe inedite pentru turiști. Cele mai populare zone sunt Malia, Stalis și Hersonissos sau Ammoudara. Cluburile de noapte sunt deschise până la 2-3 dimineața. Dacă vreți o seară mai liniștită pe care să o petreceți povestind, alegeți una dintre tavernele din jurul primăriei din Heraklion. Nu uitați să încercați vinul tradițional grecesc și raki-ul.
 
Cele mai bune plaje
 
Una dintre cele mai cunoscute plaje din Heraklion e Matala, situată în apropierea unor stânci, e alegerea potrivită pentru turiștii care stau chiar în centrul orașului sau la un resort din apropiere. La 28 km de centrul orașului e Hersonissos, o alegere perfectă pentru cei care vor să se relaxeze practicând diferite sporturi acvatice. La 9, respectiv 5 km de Heraklion puteți alege între două plaje la fel de bine organizate, cu nisip alb și ape limpezi, Amnissos și Amoudara.
 
Paravion.ro: rezervare de bilete avion Bucuresti - Heraklion, in timp real si internet check-in pentru zboruri Heraklion.

citeste mai mult