Bilete de avion Chania (Creta) – Zboruri Chania (Creta) - Paravion.ro

Bilete avion Chania (Creta) - Grecia

 • Plecare din:
 • Dus, Dus-Intors
 • Perioada calatorie
  Perioada de calatorie
  Ziua saptamanii
 • Durata , Numar escale
  Nopti la destinatie
  0 0
  Numar escale
 • Tipul zborului
city 8550
Vrei sa calatoresti la Chania (Creta)? Cauta acum, folosing formularul de mai sus, pentru a obtine cele mai bune tarife pentru perioada dorita de calatorie.

Bilete de avion Chania (Creta)

Bilete de avion Chania (Creta)
Chania sau Hania este unul dintre orășelele pitorești de pe coasta de vest a insulei Creta. Centrul vechi al orașului a rămas intact, iar farul venețian din port vă va da de veste că ați ajuns la destinație.
Momente importante
 
Chania e al doilea cel mai mare oraș al Cretei, locul unde s-a dezvoltat civilizația minoică de la Kydonia. Orașul a căzut sub ocupație bizantică, apoi sub stăpânire venețiană începând cu secolul 13. Chania a fost din nou atacată de otomani în secolul 17 și a rămas sub ocupația lor până la semnarea pactului de la Halepa, în 1878, când cei mai mulți locuitori de origine turcă au fost mutați de pe insulă.
 
Cea mai bună perioadă să vizitezi Chania
 
Cea mai bună perioadă să vizitezi Chania e de la sfârșitul primăverii până toamna târziu. Clima e una specific mediteraneană, cu veri uscate și călduroase, și ierni blânde. În timpul verii, temperaturile medii ajung între 25-30 °C, iar iarna până la 10 ° C.
 
Obiective turistice
 
Plimbați-vă prin Centrul vechi al orașului pentru că veți găsi numeroase restaurante, magazine și cafenele unde vă puteți întinde la povești. Vizitați Muzeul maritim și Muzeul arheologic din Chania pentru a înțelege mai bine istoria locului, dar și biserica Agios Nikolas (care datează din secolul 13) sau situl arheologic de la Kydonia. Petreceți câteva ore la unul dintre restaurantele din port sau pe plajă și admirați Farul ridicat de venețieni. Dacă vreți să intrați în atmosfera locului, atunci aventurați-vă în satele din apropiere și căutați o podgorie veritabilă unde veți putea servi un vin aromat. Dacă ajungeți cu familia și copiii nu uitați să vă opriți pentru câteva ore la parcul acvatic  Limnoupolis.
 
Restaurante și cluburi de noapte
 
Restaurantele grecești oferă turiștilor o varietate de mâncăruri tradiționale, dar și mâncăruri din bucătăria internațională. Dintre restaurantele cu specific tradițional grecesc recomandăm Evgonia, un local pitoresc cu prețuri accesibile sau To Maridaki, cunoscut pentru mâncărurile cu fructe de mare și pește. Dacă vreți să serviți masa pe malul apei, atunci puteți alege taverna Akrogiali. Pentru cei care preferă mâncarea ușoară sau mâncarea vegetariană recomandăm  restaurantul To Stachi.
Viața de noapte e întotdeauna palpitantă în Chania, barurile fiind deschise până dimineața devreme în weekend-uri. Puteți alege o seară cu specific grecesc în Senso Bar sau un rând de shoturi în My Cafe, o cafenea care se transformă în bar de noapte după ora 12 noaptea.
 
Cele mai bune plaje
 
Chania e înconjurată de plaje cu nisip alb special amenajate pentru turiștii numeroși care o vizitează an de an. La doar 7 km de centrul orașului se află plaja Souda, iar la 16 km vest plaja Maleme, în satul cu același nume, un loc perfect pentru o după-amiază liniștită. Cele mai apropiate plaje de centrul istoric sunt Agia Marina și Agioi Apostoloi unde se pot practica numeroase sporturi de apă.
 

citeste mai mult