Bilete de avion Marsilia – Zboruri Marsilia - Paravion.ro

Bilete avion Marsilia - Franta

 • Plecare din:
 • Dus, Dus-Intors
 • Perioada calatorie
  Perioada de calatorie
  Ziua saptamanii
 • Durata , Numar escale
  Nopti la destinatie
  0 0
  Numar escale
 • Tipul zborului
city 8183
Vrei sa calatoresti la Marsilia? Cauta acum, folosing formularul de mai sus, pentru a obtine cele mai bune tarife pentru perioada dorita de calatorie.

Oferta pentru zboruri catre Marsilia

Oferta pentru zboruri catre Marsilia
Bonjour! Ea este Andra, o tipă șic căreia îi plac la nebunie hainele frumoase, frappe-urile cu prietenele, restaurantele cochete şi călătoriile. Când merge în străinătate, Andra îşi ia cele mai comode tocuri (da, orice aţi spune, există aşa ceva!) şi explorează cu atenţie totul din jurul ei: magazinele de designer, mall-urile, pietonalele centrale unde poate observa trendurile locale, cafenelele si muzeele care arată bine şi din exterior. Ea adora city-break-urile pentru că fiecare dintre ele sunt pentru Andra ca un nou episod din Sex and the City. Dimineața, la cafeaua cu multa frişcă, Andra navighează picior peste picior pe ultrabook-ul ei girlish. E abonată la newsleter-uri de vacanţe aşa că primeşte cele mai noi oferte. Doar una contează însă pentru Andra: Coasta de Azur. Andra nu a ajuns până acum în Regiunea Provence Aples Cote D` Azur şi hotărăște să înceapă cu capitala regiunii, Marsilia. Călătoria asta nu era planificată de prea mult timp dar ea are un secret bine ascuns: cardul de credit și ratele fără dobândă pentru bilete de avion Marsilia. Șșș! Prietenele Andrei nu trebuie să știe asta.

Ce ştie Andra despre Marsilia?

Înainte de a pleca la drum, Andra s-a documentat puţin cu privire la acest oraş. Puţin am zis. A cautat un pic pe Google în sala de aşteptare de la coafor şi a retinut că: • Marsilia e pe locul doi ca mărime în Franța, după Paris, dar cui îi pasă? Marsilia e mult mai aproape de mare! Ah, e și capitala regiunii Provence- Aples- Cote d`Azur dar şi capitala Europeană a Culturii. • Numele orașului vine de la Massalia (jertfă, în limba greacă) și i-a fost dat de fenicienii care s-au stabilit aici cândva în anii 600 i.Hr. • Pe vremuri aici se făcea foarte mult shopping! În timpul domniei lui Iulius Cezar, Marsilia a devenit principalul port al schimburilor comerciale dintre romani şi Galia şi nu în ultimul rând unul din cele mai înstarite oraşe din regiune. • Oraşul a ramas în istorie şi datorită faptului că a fost poarta de intrare al teribilei Morţi Negre în Europa în 1720. De aia e bine să cumperi numai din magazine de renume și să speli hainele noi înainte să le porți!

Care este cea mai bună perioadă să vizitezi Marsilia?

Aflându-se între două forme de relief, munte şi mare, şi având un climat mediteranian, Andra a ajuns la concluzia că poate vizita Marsilia oricand, atât timp cât sunt reduceri pentru bilete de avion Marsilia.

Ce limbă se vorbeste în Marsilia?

Chiar dacă gustul pentru moda nu cunoaste granițe, Andra ştie foarte bine că în Marsilia vor urma multe discuţii prin magazine, la restaurant ori cine mai stie unde. Pe lângă limba oficială, franceza, tinerii din Marsilia vorbesc şi engleză, germană, spaniolă. Andra n-a lipsit la orele de franceză din școală așa că va putea comunica cu uşurință cu franțuzii. Oricum, cine nu știe cele câteva expresii uzuale: “Bonjour” (buna ziua), “Au revoir” (la revedere), “Merci” (multumesc), “Avec plaisir” (cu placere). În plus, nimănui nu-i strică să zâmbească mai mult pe stradă. Cu accent franțuzesc!

Care e moneda naţională în Franța?

Înainte să plece de acasă, nerăbdătoare să cunoască Marsilia, Andra şi-a facut repede bagajele şi a chemat un taxi. În drum spre aeroport, Andra l-a rugat pe taximetrist să oprească la un exchange, pentru a-şi schimba banii in Euro - moneda oficială a Franței. În cazul în care va rămâne fără cash ea şi-a luat şi cardurile Visa şi Mastercard, pentru a evita vreo neplăcere.

Ce a vizitat Andra în Marsilia?

Şi uite că în sfârşit a ajuns Andra şi la Marsilia! A fost super uimită să descopere cât de bine se îmbină arhitectura cu natura. A citit pe forumul Mihaelei Rădulescu o mică descriere a străzii Le Cours Julien şi a zis ca e un "must" să ajungă acolo. Strada e exact ca în descrierea Mihaelei, specifică oraşelor franţuzeşti plină de magazine cu cele mai trendy haine, cafenele cochete, casuţe micuţe, tarabe cu mirodenii uscate ori proaspete. Andra adoră mirodeniile. A fost o adevărată plăcere pentru ea să se amestece printre Marseillezii plini de entuziasm, graţie şi bun gust. Tot aici l-a cunoscut pe Paul, un franţuz foarte atrăgător. El a dus-o pe Andra la renumita Catedrală Nouvelle Major, construită în stil romano-bizantin. Seara au vizitat Basilica Notre Dame de la Grade. Paul i-a spus că data viitoare când va mai veni în Marsilia o s-o duca să vizieze Resortul Vieil Aix, la 20 de kilometri de Marsilia. A fost surprinsa la fiecare pas pe strazile din Marsilia, nu se aștepta sa intalnească in acest citybreak atâţia oameni frumoşi, cu aspect atât de sanatos. Marsiliezii, de la cei mai mici la cei mai mari, practică joggingul, merg cu bicicleta şi cu rolele.

Unde a mâncat Andra în Marsilia?

Paul i-a spus Andrei că cele mai fancy restaurante din Marsilia sunt Le Ferme, Le Miramar şi Dar Djerba. Tot de la el știe că bucătătria din Marsilia are influenţe aduse de imigranţi de-a lungul timpului, din Italia şi Africa de Nord. Andrei îi place mâncarea mediteraneeană deoarece ţine mult la silueta ei. După ce au degustat un cod fiert cu un pahar de vin, cei doi au fost la cea mai populată cafenea din Marsilia Café Victor; aici Andra a băut cel mai bun frappe ever şi a gustat din cele mai gustoase produse de patiserie.

Hoteluri şi cazare în Marsilia

În Marsilia, Andra s-a cazat la un hotel foarte drăguţ, în centru. Hoteluri în Marsilia sunt destule, de la cele mai ieftine la cele mai scumpe. Când şi-a rezervat biletul de avion de pe Paravion a rezervat şi camera de la hotel, a fost mai practic şi mai ieftin așa, decât dacă ar fi căutat ea atunci când ajungea în Marsilia.

Calatorie placută în Marsilia!

Ajunsă în aeroportul Marseille Provence, Andra aşteaptă îmbarcarea cu un aer nostalgic, i-a placut la nebunie citybreak-ul în Marsilia. Suspină un pic după cel mai cool şi chipeş frantuz întâlnit; după oamenii eleganţi şi plini de viaţă, după obiceiurile şi tradiţiile lor. Se gândeşte de pe acum să cumpere pentru 7 iulie 2 bilete de avion Marsilia, pentru ea şi sora ei. Vrea neapărat să-şi dea check-in la faimoasa Paradă Gay din Marsilia, cu siguranţă toate prietenele o vor invidia. Află mai mult: https://www.facebook.com/peopleplacespins
 

citeste mai mult