Bilete de avion Lyon – Zboruri Lyon - Paravion.ro

Bilete avion Lyon - Franta

 • Plecare din:
 • Dus, Dus-Intors
 • Perioada calatorie
  Perioada de calatorie
  Ziua saptamanii
 • Durata , Numar escale
  Nopti la destinatie
  0 0
  Numar escale
 • Tipul zborului
city 8156
Vrei sa calatoresti la Lyon? Cauta acum, folosing formularul de mai sus, pentru a obtine cele mai bune tarife pentru perioada dorita de calatorie.

Oferta de zboruri catre Lyon

Oferta de zboruri catre Lyon
Două cuvinte: Dealul Fourvinère. Aș fi în stare să rezerv bilete de avion doar pentru a putea ajunge să mă bucur de panorama orașului Lyon. Priveliștea este un ”must see” sau cum s-ar spune în Lyon ”à voir”. Dealul se poate urca atât pe jos, cât și cu un mijloc inedit de transport – funicularul. Peisajul de pe Dealul Fourvière sau ”colina care se roagă” combină elemente pentru fiecare tip de turist: teatrul roman – cel mai vechi din Franța, catedrala Notre-Dame de Fourvière, cele două ape care străbat orașul – fluviul Ron și râul Saône, centrul vechi al Lyonului ”vieux Lyon” și alte atracții pe care le veți descoperi pe parcursul acestui articol sau dacă veți rezerva biletele de avion spre Lyon de pe Paravion.

Rezervarea online pe Paravion spre Lyon

Paravion - singurul sistem de rezervări pentru bilete de avion Bucuresti - Lyon online pentru care puteți plăti prin serviciul de home banking sau în rate, fără dobândă. Efectuați o căutare în funcție de perioada dorită și alegeți zborul cel mai convenabil. În plus, puteți apela la serviciul de notificări prin SMS, pentru a fi la curent cu toate detaliile legate de zbor, în timp real. Dacă nu sunteți încă decis, abonați-vă la serviciul de alerte pe e-mail, ca să primiți cele mai mici prețuri pentru perioada aleasă pentru biletele de avion spre Lyon.

Momente importante din istoria orașului Lyon

Încărcătura istorică este una cu care trebuie să fiți familiarizați înainte de a ateriza în al treilea mare oraș al Franței. Cu cât știți mai multe despre importanța pe care au jucat-o galii pentru Lyon, cu atât o să vă bucurați mai mult de povestea din spatele atracțiilor turistice. Istoria acestui oraș franțuzesc începe cu așezarea Lungdunum, înființată de către romani, cu un secol înainte de Hristos. Timp de trei secole după înființare, Lungdunumul a fost ”capitala” celor trei Galii. Capitală din punct de vedere economic, politic, militar și religios. În secolele imediat următoare Lyonul devine popular peste tot în lume pentru mătase. Pentru a vă face o idee despre importanța și prestigiul mătăsii lyoneze, până anul trecut, draperiile din Biroul Oval al Casei Albe au provenit de la un producător de mătase din Lyon – Tassinari et Chatel. Odată cu dezvoltarea industriei mătăsii, în Lyon s-a construit un cartier special destinat prelucrării acesteia, denumit ”Colina Mătăsii”, acum Croix-Rousse. Turiștii și în special turistele se pot bucura aici de o sesiune de shopping de vis.

Care este cea mai bună perioadă să vizitezi oraşul Lyon?

Oricând ai chef de ”joie de vivre” franţuzesc, adică poftă de viaţă, poţi face o călătorie la Lyon. Primăvara, spre începutul verii, temperatura este blândă, climatul fiind temperat continental, cu influențe mediteraneene. Parcurile sunt populare în această perioadă, Lyonul fiind un ”oraș verde”. Parcul Tête D`Or este un alt obiectiv “à voir” deoarece este cel mai mare parc urban din Franța. Luna decembrie este o altă perioadă foarte bună de vizitat pentru cei care iubesc tradițiile și sărbătorile. În această lună se desfășoară ”Fête de Lumière”, perioadă în care orașul devine de nerecunoscut datorită făcliilor care se aprind la fiecare casă din oraș în semn de mulțumire pentru Fecioara Maria, despre care legenda spune că a salvat orașul de la pieire de mai multe ori.

Limba oficială în oraşul Lyon

Limba franceză bien sûr (bineînțeles). ”Bonjour”, ”Bonsoir”, ”Au revoir”și ”Excusez-moi” îi vor salva pe cei care nu cunosc franceza. Se traduc prin ”Bună”, ”Bună seara”, ”La revedere” și ”Scuzați-mă!”. Este recomandat să aveți cu dumneavoastră un ghid de conversație român - francez. Francezii sunt mândri de limba lor “internaţională”, aşa că vorbitorii de engleză sunt păsări rare.

Moneda oficială în oraşul Lyon

Euro (€). Se găsesc bancomate în oraș, însă trebuie să vă interesați care este taxa de retragere de numerar de la banca dumneavoastră. Anumite bănci nu percep comision pentru plata cu cardul în străinătate, însă trebuie verificat cu fiecare bancă înainte de plecarea spre destinație. Sunt acceptate și cardurile VISA, MASTERCARD și AMERICAN EXPRESS.

Obiective şi atracţii turistice din oraşul Lyon

Prima recomandare este Dealul Fourvinère. Este recomandată vizitarea acestuia seara când puteți servi cina la unul dintre restaurantele cu specific local, așezate pe colină. "Le vieux Lyon" sau "Lyonul vechi" ascunde misterioasele "Les traboules". Acestea sunt pasaje construite în secolul al IX-lea de către comercianți pentru a-și transporta cu ușurință mărfurile. Există şi o aplicație de smartphone care îți identifică intrările în pasaje, astfel încât să nu ratezi nimic din farmecul vremurilor de mult trecute. Parcul ”Tête D`Or” este perfect pentru o plimbare liniștită. Mai mult, parcul deține o grădină zoologică cu intrare gratuită. De promenadă vă mai puteți bucura și în "Place Bellecourt" locație foarte populară datorită dimensiunii mari și roții din care puteți urmări frumusețile arhitecturale ale Lyonului.

Restaurante şi mâncăruri specifice din oraşul Lyon

Orașul Lyon este renumit pentru restaurantele ”Bouchon Lyonnais”. Localurile sunt cunoscute pentru atmosfera prietenoasă, legătura strânsă pe care o poți întemeia cu proprietarul și preparatele axate pe carne. Printre mâncărurile specifice pe care le puteți încerca se numără ”Andouillette" și "Tripes" preparate din carne de porc. Pentru iubitorii de porții mari, sățioase și la prețuri foarte rezonabile, "Le Laurencin" este recomandarea locală. Lângă Lyon găsiţi şi restaurantul lui Paul Bocuse, o legendă a gastronomiei mondiale. Restaurantul lyonez are trei stele Michelin şi meniuri care încep de la 120 de euro. Cum locul este o atracţie turistică în sine, e bine să vă rezervaţi masa din timp. Veselul vin “Beaujolais” se produce în regiunea imediat apropiată de Lyon şi bineînţeles, se găseşte în toate restaurantele şi barurile din oraş.

Hoteluri şi cazare în oraşul Lyon

De ce să stai într-un hotel dacă poţi sta într-un castel? Chateau de Bagnols e în imediata apropiere a oraşului, între vii, şi a fost construit în secolul al XII-lea. Paturile au cuverturi de catifea brodată, iar interioarele sunt restaurate cu tehnici de lucru medievale. Luxul clasic al castelului costă pe măsură. Dacă sunteţi mai puţin pretenţioşi, puteţi găsi cazare în hotelurile din Lyon, aşezate în centrul oraşului, mai ales cele din zona gării.

Călătorie plăcută în oraşul Lyon!

Acum că ați aflat cât de multe poate oferi acest oraș francez , mai rămâne să vă rezervați biletele de avion spre Lyon, iar când ajungeți pe oricare dintre cele două aeroporturi, Lyon-Saint-Exupéry sau Lyon-Bron, să începeți déjà (deja) să gustați din arta și bucuria de a trăi a francezilor.

Lyon | Fête des Lumières

 

citeste mai mult