Bilete de avion Zagreb – Zboruri Zagreb - Paravion.ro

Bilete avion Zagreb - Croatia

 • Plecare din:
 • Dus, Dus-Intors
 • Perioada calatorie
  Perioada de calatorie
  Ziua saptamanii
 • Durata , Numar escale
  Nopti la destinatie
  0 0
  Numar escale
 • Tipul zborului
city 8691
Vrei sa calatoresti la Zagreb? Cauta acum, folosing formularul de mai sus, pentru a obtine cele mai bune tarife pentru perioada dorita de calatorie.

Zagreb

Zagreb
Zagreb e un oraș important situat în nord-vestul Croației cu viața culturală tot mai activă și atractivă pentru turiști. Arhitectura austeră se combină cu arhitectura imperială austro-ungară într-un oraș care amintește de Budapesta și Viena. În ultimii ani, capitala Croației e o destinație city break tot mai populară, fără a fi la fel de aglomerat ca destinațiile de vacanță central sau vest-europene.
Momente importante
Zagreb datează în mărturiile istorice încă de pe vremea romanilor, însă numele Zagreb apare în documente oficiale doar în secolul 11. În secolul 13 orașul e devastat de invazia mongolilor, când mulți dintre locuitori și-au părăsit casele. În secolul 15, turcii atacă și cuceresc teritoriile din împrejurimile orașului, mai puțin Zagrebul. În secolul 18 majoritatea locuitorii care trăiau în Zagreb erau de origine germană sau maghiară. Începând cu secolul 19, Zagrebul intră într-o perioadă de creștere economică și stabilitate. Astăzi, populația orașului a ajuns la 1 milion de locuitorii, iar numărul turiștilor crește de la an la an.
 
Cea mai bună perioadă să vizitezi Zagreb
Orașul croat poate fi vizitat tot timpul anului, dar primăvara și vara e o perioadă mai bună pentru că puteți înota în apele lacului Jarun, la sud de Zagreb, sau merge la hiking în apropiere de Samobor. Temperaturile scad destul de mult în timpul iernii, însă dacă sunteți pasionați de schi aveți pârtii amenajate la Medvednica, în apropiere de Zagreb.
 
Bucătărie tradițională din Zagreb
Croații sunt specialiști în fructele de mare, în special în zonele de coastă, și vă recomandăm să încercați midiile și scoicile, dar și brânza Pag, o brânză de capră foarte delicioasă. Când vine vorba de desert, ciocolata și preparatele pe bază de ciocolată sunt foarte populare în Croația, fie că e vorba de gogoșile umplute cu ciocolată, ori de prăjituri cu două sau trei feluri de cremă.
 
Atracții și obiective turistice
V-ar plăcea să vizitați un Muzeul al relațiilor destrămate? Ei bine, în Zagreb se găsește un asemenea muzeu dedicat relațiilor care au eșuat, un loc care adună amintiri, scrisori sau muzică pe care cineva le-a ascultat când s-a despărțit de persoana iubită, alături de scurta poveste a despărții sau a motivelor care au dus la asta. Dacă preferați arta clasică, vă recomandăm să vizitați Muzeul de Artă Contemporană din Zagreb unde sunt expuse lucrări ale artiștilor croați, dar și internaționali. Intrarea e liberă în fiecare zi de miercuri. Nu strică nici o plimbare prin cartierele Zagrebului Gornji Gra și Donji Grad, iar la capătul străzii Strossmayer care leagă Centrul vechi de Cartierul nou e Poarta de Piatră, unul dintre obiectivele de top ale orașului. O altă atracție turistică pe care nu trebuie să o ratați e Catedrala din Zagreb.
 
Informații utile
 
Limbă/Monedă oficială: Moneda locală în Croația e Kuna, nu Euro, a cărei abreviere e Kn. Puteți folosi ATM-uri locale disponibile în aeroport, în centrele comerciale și hoteluri, sau puteți plăti direct cu cardul de credit la restaurante și magazine. Limba vorbită în Zagreb e croata, dar vă puteți descurca ușor și cu limba engleză.
 
Transport de la aeroport: Sunt curse spre Zagreb din București cu escală în Munchen, Paris, Amsterdam sau Viena.. Din aeroportul Internațional Zracna Iuka puteți lua autobuzul spre Gara centrală din Zagreb. Costul biletului este de 4 euro. Autobuzul pleacă din jumătate în jumătate de oră până la ora 20:00. Sunt legături regulate ulterior până spre dimineața.
 
Cea mai simpla si rapida metoda pentru a compara preturile pentru bilete de avion Bucuresti - Zagreb de la fiecare companie aeriana va este oferita de Paravion.ro

citeste mai mult