Bilete de avion Cipru – Zboruri Cipru - Paravion.ro

Bilete de avion Cipru

 • Plecare din:
 • Dus, Dus-Intors
 • Perioada calatorie
  Perioada de calatorie
  Ziua saptamanii
 • Durata , Numar escale
  Nopti la destinatie
  0 0
  Numar escale
 • Tipul zborului
country 156
Vrei sa calatoresti la Cipru? Cauta acum, folosing formularul de mai sus, pentru a obtine cele mai bune tarife pentru perioada dorita de calatorie.

Paravion: bilete avion Cipru

Paravion: bilete avion Cipru
Insula Cipru e localizată în sudul Turciei și e a treia cea mai mare insulă mediteraneană, după Sardinia și Sicilia. Ospitalitatea ciprioților e recunoscută peste tot în lume, motiv pentru care turiștii se întorc de fiecare dată pentru a mai afla ceva din istoria complicată a unei lumi aproape mitice.
Momente importante
 
Insula Cipru a fost atacată și cucerită de nenumărate ori. Grecii au pus bazele primelor așezări în jurul actualelor orașe Pafos, Tamassos, Salamis și Soloi. Ulterior insula Cipru a fost cucerită de asirieni, egipteni și persani. A fost, pe rând, sub ocupația Imperiului Roman, a Imperiului Bizantin, iar apoi a fost cucerită de venețieni. Dominația otomană, care a ținut 300 de ani, și-a pus o puternică amprentă asupra identității cipriote.
 
Când e cea mai bună perioadă să vizitezi Cipru
 
În Cipru, verile sunt călduroase și uscate, iar temperaturile medii ajung între 30-40⁰ C, cele mai mari temperaturi înregistrându-se în lunile iulie-august. Sezonul turistic începe în aprilie și ține până la sfârșitul lunii noiembrie. Iernile sunt blânde, iar temperaturile medii ating 10-15 ⁰C, lunile decembrie-ianuarie fiind, de obicei, ploioase.
 
Obiective turistice
 
Dacă sunteți în căutarea unei oaze de liniște alegeți peninsula Akamas unde puteți lenevi în voie pe plajă și să urmări broaștele țestoase care încearcă să ajungă în mare. Pentru iubitorii de munte, cele mai frumoase priveliști cu coaste abrupte pot fi văzute din Munții Troodos, care ating aproape 2000 m înălțime. Dintre obiectivele turistice importante nu trebuie ratate mânăstirea Kykkos, situl arheologic de la Salamis, care datează din timpul ocupației turce sau hammamurile turcești. În Nicosia, hammamul Omerye, care datează din secolul 15, a fost restaurat și este dat în folosință.  Tot în Nicosia mai sunt vizibile încă zidurile venețiene, în ruinele cărora și-au găsit loc restaurante pitorești. Cele mai importante orașe de pe insulă sunt Nicosia, capitala insulei, Pafos, Larnaca și Limassol. Tot aici sunt și cele mai importante resorturi turiste.
 
Restaurante și cluburi de noapte
 
Bucătăria cipriotă e puternic influențată de cea grecească, turceasă, dar și continentală. Printre cele mai populare mâncăruri se numără haloumi și faimoasele kebaburi turcești, iar deserturile sunt delicioase, așa că va fi greu să decideți între înghețață, baclava sau prăjituri cu mai multe straturi de cremă.
Cele mai multe cluburi le găsiți în principalele orașe de pe insulă, cele mai populare zone cunoscute pentru viața de noapte fiind Limassol, Larnaca și Kato Pafos. Petrecerile țin până la asfințiit, iar atmosfera e de fiecare dată incendiară. Prețurile sunt accesibile, o bere pornește de la 3 euro. Dacă barurile au intrare, în jur de 15- 20 euro, în preț e inclusă prima băutură și un aperitiv.
 
Cele mai bune plaje
 
În partea vestică, apele mării sunt mai întunecate și ideale pentru a explora peșterile misterioase ale insulei cipriote, pe când estul insulei e cunoscut pentru plajele cu nisip alb și ape cristaline. Unul dintre cele mai frumoase golfuri e Pissouri între Larnaca și Pafos, iar printre cele mai populare plaje în rândul turiștilor sunt Nissi și Agia Napa, cu ape turcoaz și nisip de culoarea untului. Veți vedea foarte mulți tineri care se adună aici pentru că pot practica sporturi extreme, dar și datorită numeroaselor cluburi de noapte și baruri din apropiere. Dacă preferați plajele pustii, puteți pleca într-o aventură pe plaja Lara, unde puteți ajunge cu o mașină de teren. 
 

citeste mai mult