Bilete de avion Shanghai – Zboruri Shanghai - Paravion.ro

Bilete avion Shanghai - China

 • Plecare din:
 • Dus, Dus-Intors
 • Perioada calatorie
  Perioada de calatorie
  Ziua saptamanii
 • Durata , Numar escale
  Nopti la destinatie
  0 0
  Numar escale
 • Tipul zborului
city 7274
Vrei sa calatoresti la Shanghai? Cauta acum, folosing formularul de mai sus, pentru a obtine cele mai bune tarife pentru perioada dorita de calatorie.

Oferta de zboruri catre Shanghai

Oferta de zboruri catre Shanghai
"Perla Orientului" şi "Parisul Estului" sunt doar două nume de alint pe care cel mai mare oraş al Chinei le-a primit de-a lungul timpului. Shanghai are o istorie de 15 secole şi a fost dintotdeauna o poartă către inima marelui imperiu răsăritean. Rezervaţi-vă bilete de avion către Shanghai, o destinaţie perfectă pentru orice călător împătimit.

Facilitățile Paravion

Puteți face rezervarea prin Paravion, singurul sistem de rezervări pentru bilete de avion online pentru care puteți plăti prin serviciul de home banking sau în rate, fără dobândă. Efectuați o căutare pentru bilete de avion Bucuresti - Shanghai în funcție de perioada dorită, alegeți zborul cel mai convenabil și alegeți modalitatea de plată. În plus, puteți apela la serviciul de notificări prin SMS, pentru a fi la curent cu toate detaliile legate de zbor, în timp real. Dacă nu sunteți încă decis, abonați-vă la serviciul de alerte pe e-mail, ca să primiți cele mai mici prețuri pentru perioada aleasă.

Momente importante din istoria oraşului Shanghai

Un mic sat de pescari devenea la începutul primului mileniu al erei noastre un modest târg de provincie. După încă jumătate de mileniu, odată cu ridicarea unui templu dedicat zeului protector al oraşului, Shanghai devine un centru comercial important. Popularitatea micului templu (vizitabil şi în zilele noastre) atrage negustori şi afaceri noi în oraşul de coastă. În secolul XIX, China şi Marea Britanie se luptă pentru oraş în ceea ce istoria a reţinut ca fiind Războiul Opiumului. Britanicii câştigă şi oraşul devine rezidenţă pentru o mulţime de occidentali care fac afaceri în zonă. Erau porecliţi „shanghailanders”. După o scurtă ocupaţie japoneză, în secolul XX, oraşul redevine pământ chinezesc, trece cu bine prin infama Revoluţie Culturală maoistă şi în zilele noastre ajunge să fie una dintre metropolele cu cea mai rapidă rată de dezvoltare.

Cea mai potrivită perioada pentru vizitarea oraşului Shanghai

Clima Shanghaiului este una capricioasă, verile pot fi foarte calde şi umede, iar iernile foarte reci. Anotimpurile recomandate pentru călătorii sunt primăvara și toamna, în special lunile martie, aprilie și mai. Pe de altă parte, puteți vizita Shanghai cu ocazia sărbătorilor naţionale, când oraşul e de-a dreptul exuberant. Noul An Chinezesc de la începutul lui februarie este cea mai importantă celebrare din calendar.

Limba oficială în orașul Shanghai

Limba oficială este chineza mandarină, însă vă puteți descurca cu limba engleză. Iniţial se vorbea dialectul wu, dar în prezent, numărul mare de imigranţi din alte regiuni ale ţării a determinat adoptarea mandarinei. Câteva expresii utile: Bună ziua ! 你好 Nǐ hǎo; Multumesc! 谢谢 Xièxiè; Scuze! 遗憾 Yíhàn; Te rog! 请 Qǐng; Cat costa? 多少钱 Duōshǎo qián; Unde este gara? 在哪里站 Zài nǎlǐ zhàn; Nota, vă rog! 请注意 Qǐng zhùyì;

Moneda oficială în orașul Shanghai

Moneda folosită în Shanghai este aceeaşi ca în restul Chinei continentale şi anume yuan-ul. 1EUR = 8.29 yuan. Deşi majoritatea localurilor din zona centrală acceptă toate tipurile de carduri valabile la nivel internaţional (Maestro, Master Card, Visa), este bine să fiți pregătiți și cu cardul local UnionPay.

Obiective şi atracţii turistice în Shanghai

Dacă ajungeţi în Shanghai trebuie să vizitaţi Muzeul Naţional de Artă şi Istorie, aflat în Piaţa Poporului. Acesta deţine o colecţie unică de obiecte de artă aparţinând marii civilizaţii chineze. O altă atracţie majoră sunt suburbiile istorice cu case tradiţionale situate pe malurile râurilor care împânzesc oraşul. Huang Pu e cea mai vestită dintre ele. În piaţa centrală puteți găsi teatre şi numeroase clădiri vechi ce au păstrat farmecul de demult, înconjurate de zgârie-norii din cartierul financiar şi industrial. De asemenea, cartierul Jing-An, supranumit "districtul de noapte", se laudă cu cea mai mare densitate de atracţii nocturne pentru cei ce adoră să se distreze după apus. Nu ratați Casa Operei, Yue Ju, celebră pentru numeroasele reprezentaţii în stil tradiţional chinezesc. Printre operele cap de afiş se numără: Xi Xiang Ji, Hong Lou Meng, Xiang Lin Sao şi Liangshanbo Yu Zhuyingtai, cea din urmă fiind o poveste de dragoste neîmplinită între doi tineri, asemenea celei dintre Romeo şi Julieta. Nu în ultimul rând, plimbați-vă prin mall-urile imense ale oraşului, cu mărfuri din toată lumea, la preţuri foarte bune, care sunt vizitate de milioane de turişti în fiecare an.

Restaurante şi mâncăruri specifice în orașul Shanghai

China are 15 mii de bucătării distincte, iar chinezii sunt cunoscuţi drept „bucătarii Asiei” pentru influenţa culinară pe care au avut-o de-a lungul timpului asupra vecinilor. Bucătăria chinezească este cunoscută pentru diversitatea şi aromele sale exotice. În gastronomia chinezească este foarte important echilibrul dintre elemente, potrivirea perfectă a gusturilor. Vă recomandăm să vă delectaţi simţurile pe strada Fangbang Lu, unde se găsesc localuri tradiţionale frecventate de localnici şi turişti în egală măsură. Micul restaurant al doamnei Minglan Qu are mâncarea atât de delicioasă încât NewYork Times şi CNN au publicat articole laudative despre el. Dacă preferaţi decorurile luxoase vă recomandăm Xin Guang a cărui specialitate sunt crabii păroşi cu sos Sambal. Dong Lai Shun este un lanţ de restaurante ce oferă diverse supe aromate ale căror ingrediente le puteți alege chiar dumneavoastră şi vă puteți prepara mâncarea pe loc. De asemenea, dacă ajungeţi în China nu trebuie să rataţi colţunaşii făcuţi la aburi cu sos de soia, rața coaptă pe plită, pachețelele de primăvară sau frigăruile cu sosuri dulci-acrişoare.

Hoteluri şi cazare în Shanghai

Shanghai e un oraş bogat şi prin urmare, este locul în care expresia „lux oriental” se traduce în hoteluri dintre cele mai confortabile şi scumpe pe măsură. Peninsula ocupă cel mai adesea locul întâi în topurile realizate de presa de profil cu hotelurile din Shanghai. Cu interioare art-deco şi seri dansante, el oferă clienţilor o experienţă demnă de moştenirea multiculturală a oraşului-port. Alte „temple” ale luxului sunt: J.W. Marriott, 88 Xintiandi, Pudong Shangri-la, Portman Ritz Carlton sau St. Regis. Dacă ceea ce căutaţi este o experienţă autentică, vă puteţi înscrie în diverse programe de schimb cultural, care au inclusă cazarea la o gazdă locală, precum cele organizate de Clubul Lion (youth exchange program) sau ATE Miramont.

Călătorie plăcută în Shanghai!

Dacă vă plac cumpărăturile, viaţa de noapte, dacă sunteţi preocupaţi de istorie şi de cultura orientală, Shanghai le are pe toate. Vă trebuie cel puţin o săptămână să vă împrieteniţi cu uriaşul oraş chinezesc după ce aterizați pe aeroportul internațional Pudong. Vă rămâne doar să vă rezervați din timp bilete de avion către Shanghai. Călătorie plăcută!

Călătorie în Shanghai

 

citeste mai mult