Bilete de avion Montreal – Zboruri Montreal - Paravion.ro

Bilete avion Montreal - Canada

 • Plecare din:
 • Dus, Dus-Intors
 • Perioada calatorie
  Perioada de calatorie
  Ziua saptamanii
 • Durata , Numar escale
  Nopti la destinatie
  0 0
  Numar escale
 • Tipul zborului
city 6370
Vrei sa calatoresti la Montreal? Cauta acum, folosing formularul de mai sus, pentru a obtine cele mai bune tarife pentru perioada dorita de calatorie.

Montreal - Bilete de avion Montreal

Montreal - Bilete de avion Montreal
Orașul Montreal e centrul cultural și artistic al Canadei, un oraș în care festivalurile, concertele și evenimentele țin tot timpul anului. Montreal e un loc unic în America de Nord pentru că nu îți lasă senzația unei metropole nord-americane, ci impresia unui loc boem și cald.
Momente importante
 
Orașul Montreal a fost descoperit de Jacques Cartier în secolul 16, iar în secolul 17 misiunea Ville Marie intenționa să facă din Montreal o colonie franceză. În secolul 18, englezii cuceresc teritoriile franceze, iar în anii 1980 și 1995 au avut loc două referendumuri în Quebec care vizau separarea provinciei de Canada. Până astăzi lucrul acesta nu s-a întâmplat.
 
Cea mai bună perioadă să vizitezi orașul Montreal
 
Cea mai bună perioadă să vizitezi orașul Montreal e de la sfârșitul lunii mai până toamna târziu datorită vremii blânde și numeroaselor festivaluri la care poți participa. Dacă zbori spre Montreal toamna vei fi plăcut surprins de spectacolul culorilor „verii indiene” și de nuanțele aprinse ale copacilor. Climatul este unul continental umed, iar diferențele de temperaturi pot fi considerabile chiar de la o zi la alta. În timpul verii, temperaturile ajung la 25-30 C, iar iarna temperaturile scad sub –20. Primăvara începe oficial undeva în luna mai.
 
Limbă/Monedă oficială
 
În Montreal limbile oficiale sunt franceza și engleza. Deși orașul Montreal e localizat în partea franceză a Canadei, limba engleză poate fi folosită peste tot. Accentul francez e diferit de limba franceză continentală, așa că fii pregătit să întâmpini câteva dificultăți. Moneda oficială este dolarul canadian, 1$ CAD aprox. 3 RON.
 
Obiective și atracții turistice
 
Cunoscut pentru ospitalitate și bună-dispoziție, orașul Montreal oferă oricărui turist numeroase oportunități pentru petrecerea timpului liber. Odată ajuns în Centrul Vechi al orașului vei descoperi străzile abrupte și clădirile pitorești. Vizitează cartierele Mica Italie, Districtul chinezesc și Plateau Mont-Royal și descoperă unele dintre cele mai frumoase locuri de pe insula Montreal.
În Downtown puteți vizita cea mai veche basilică din Montreal, Notre Dame (preț intrare: 5 dolari canadieni, aprox 15 RON), construită în secolul 17, Biosfera ($20 CAD) unde sunt expuse diferite experimente de protejare a mediului, Grădina botanică ($16 CAD) sau Oratoriul St. Joseph (intrare liberă) care poate fi văzut aproape din orice punct de pe insulă. Unul dintre cele mai frumoase locuri din Montreal, cunoscut și pentru cluburile de noapte, e Vieux port du Montreal, Portul vechi de pe malul fluviului St. Lawrence, unde te poți plimba pe faleză și încerca un glob imens de înghețată. O altă parte inedită a Montreal-ului e Orașul subteran care se întinde pe 30 de kilometri și leagă cele mai importante centre comerciale din oraș.
 
Bucătăria locală
 
În Montreal puteți încerca cele mai gustoase preparate din bucătăria internațională. O cină la un restaurant cu specific asiatic, sud american sau quebecois ajunge în jur de 15-20 CAD, dar suma poate urca considerabil în funcție de numărul stelelor Michelin. Locuitorii Montreal-ului sunt fanii covrigilor, a cârnii afumate și a somonului afumat. În Montreal nu veți găsi vânzători cu hot-dog pe stradă așa cum se întâmplă în majoritatea orașelor nord-americane.
 
Paravion.ro: rezervare de bilete avion Bucuresti - Montreal, in timp real si internet check-in pentru zboruri Montreal.

citeste mai mult